Nieuws

Lokalen Hoeksche Waard wensen u een heel mooi 2020!Nieuws van de raadsleden

Lift Centrum OBL

We wonen in een prachtige gemeente, waarin iedereen meetelt en iedereen mee doet.

Lokalen hoeksche Waard maakt dan ook geen onderscheid en gunt iedereen het plezier en genot van alle voorzieningen die er zijn in de dorpen.

Het dorp Oud-Beijerland heeft een levendig centrum, waar er veel te beleven is. Nu komen de Senioren, minder mobiele of invalide mensen er wat minder goed vanaf, als ze de dijk willen bereiken en het “ holletje” te stijl of uitdagend is. Niet elke rolstoelgebruiker kan zichzelf het holletje omhoog duwen.

Sinds 1990 is er een lift in de dijk. De lift brengt mensen van de veiligpassage naar de Oostdijk en uiteraard ook weer naar beneden. Deze lift geeft met heel lang problemen en nu is de lift definitief met pension. De lift is dus geen eigendom van de gemeente. De lift is eigendom van een besloten vennootschap (b.v.) en deze wil de lift niet repareren of vervangen.

Tot op de dag van vandaag heeft de gemeente geen overeenkomst met de eigenaar kunnen sluiten om de lift te vervangen. Er ligt nu geen dienstverleningsovereenkomst voor deze voorziening.

De lokalen hoeksche waard vindt het erg belangrijk dat iedereen mee kan doen en dat ook de minder mobiele inwoners van de Hoeksche waard hun kerstinkopen kunnen doen in het centrum van Oud-Beijerland.

De wethouder is nu aan zet om de toegankelijkheid van de centra te verbeteren. Hij heeft toegezegd dit te gaan doen afgelopen raadsvergadering 17 december. Lokalen Hoeksche Waard zal in maart 2020 de voortgang bewaken.

Zwembus

Onlangs werden we geconfronteerd dat de zwembus van Heinenoord naar Gravendeel komt te vervallen per 1-1-2020

De subsidie is tot stand gekomen, omdat de sponsoren waren weggevallen. De Zwembus zat dus niet in de prestatieafspraken met de gemeente, maar is met een aanvullende subsidie betaald voor de duur van twee jaar. De oplossing was altijd al tijdelijk bedoelt en is dan zeker niet duurzaam.

De gemeente gaat uit van de eigenkracht ! Zelf doen als het kan en ondersteuning als het moet. De ondersteuning kan zeker georganiseerd worden vanuit de gemeente.

Lokalen Hoeksche waard vindt sport en beweging erg belangrijk en betreuren, dan ook dat de zwembus komt te vervallen. Afgezien van wegvallen van bus verbinding, moeten we niet onderschatten wat het sociale aspect is en nu was van deze zwembus.

We hebben de Wethouder gevraagd om aandacht besteden aan het sociale aspect van de zwembus, Daarbij of dit nou echt de enige oplossing is en of de wethouder ons in maart wil informeren of alle gebruikers van de Zwembus voorzien is van een vervoersoplossing.