Fractieleden

Brandon Ridderhof

Raadslid - woont in Oud-Beijerland

hein verbiest

Raadslid - woont in Oud-Beijerland

Mijn naam is Hein Verbiest. Opgegroeid en woonachtig in Oud-Beijerland, vader van twee jonge kinderen. Al bijna tien jaar in actief in de lokale politiek. Mijn eerste jaren bij BINT en de laatste jaren bij de Lokalen Hoeksche Waard. Ik heb heel bewust gekozen voor een lokale partij, omdat een lokale partij enkel handelt in het welzijn van de inwoner en ze geen “ Haags” beleid hoeven te volgen.

Ooit begonnen in de politiek om lokaal van betekenis te zijn. Waar ik met een pragmatische en realistisch blik naar de vraagstukken kijk, die in de hoeksche waard spelen.

Thema’s die ik belangrijk vind zijn:

Mijn motto is: 

"Denken in kansen en mogelijkheden, in plaats van problemen en belemmeringen"

Erik van der Linden

Raadslid - woont in 's-Gravendeel

Ik ben Erik van der Linden, 

Na het uitvoeren van een bestuursfunctie binnen Gemeentebelangen Binnenmaas heb ik ervaring opgedaan als raadslid In de toenmalige gemeente Binnenmaas. Daarna ben ik een korte tijd burgerraadslid geweest van LHW en na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 gekozen als raadslid van Hoeksche Waard.

Ik wil mij inzetten voor:

Dit kan ik zeker niet alleen. Ik heb daar mijn collega’s voor nodig, maar vooral U als inwoner van deze mooie gemeente. 

Arie van Ruiven

Raadslid - woont in Oud-Beijerland

Mijn naam is Arie van Ruiven, ik ben actief in de politiek voor de Lokalen Hoeksche Waard.

Ik heb mij de afgelopen jaren ingezet voor mobiliteit en sport

Met betrekking tot mobiliteit zien we dat de nieuwbouw van woningen en de ontwikkeling van de infrastructuur niet synchroon lopen. Er wordt niet genoeg rekening gehouden met het verkeer van en naar deze nieuwbouw. 

Ook de toegangsweg N217 van en naar Rotterdam loopt voortdurend vast. Mijn voorstel is dan ook een verbreding van de N217 vanaf rotonde bij Heinenoord (tienvoet) tot aan de verkeerslichten. Dit geldt voor beide kanten. Hierdoor wordt het invoegen beperkt en krijgen we een betere doorstroming. Concreet betekent dit vanaf de rotonde voor beide richtingen twee banen. 

Op sport gebied wil ik mij ook de aankomende periode inzetten dat sport voor iedereen toegankelijk wordt. Hier zijn verder goede faciliteiten voor nodig die wij moeten gaan creëren. 

Mocht u nu denken ik vindt hier wel iets van dan hoor ik dat graag. Neem dan contact met mij op. 

Met vriendelijk groet,

Arie van Ruiven

Erwin Niedeveld

Raadslid - woont in Mijnsheerenland

“Lokale politiek is de belangrijkste beslisser”

 

Mijn naam is Erwin Niedeveld.

Opgegroeid in Numansdorp en woonachtig in Mijnsheerenland, met wortels in de Hoeksche-klei sinds 1800. Bekend van Aikibudo Hoeksche Waard-Dainitji, waarmee ik ruim 21 jaar de weerbaarheid van kinderen en volwassenen heb mogen vergroten; of als bestuurslid en medeoprichter van SportraadHW. Of als innovatiestrateeg om complexe uitdagingen op te lossen op het snijvlak van onderwijs, ondernemers en overheden.

 

Na ruim 3 jaar burgerraadslid voor LokalenHW wil ik doorpakken op mijn portefeuilles als gezondheidzorg, jeugdzorg, onderwijs en arbeidsmarkt, en transitievraagstukken als energie, warmte, biodiversiteit en de circulaire economie. Stuk voor stuk vraagstukken die fors ingrijpen in ons dagdagelijks leven. De lokale politiek is hiermee de belangrijkste beslisser.

 

Speciale aandacht ga ik geven aan:

 

Mijn motto is:

“Het echte leven centraal, niet de vanzelfsprekendheid van het systeem!”

Mark vroegop

Burgerlid - woont in Oud-Beijerland

Ik ben Mark Vroegop, ben 47 jaar en woon in Oud-Beijerland. Ik ben getrouwd en we hebben 3 kinderen die naar de middelbare school gaan.


U kunt mij tegenkomen bij CSG de Waard als toezichthouder, of in de sportschool. Hardlopen door de Hoeksche Waard doe ik graag. Verder ben ik vaak te vinden in de buitenkeuken.


Thema's die ik belangrijk vind zijn:

Ondersteuning van lokale initiatieven vind ik heel belangrijk. 

Ik vind het belangrijk dat zorgen van inwoners gehoord worden en wil graag een brug slaan naar beleidsmakers van de Gemeente, zeker als die kunnen bijdragen aan een oplossing. Zo ondersteun ik sinds vorig jaar een initiatief van bewoners aan de N217 ivm geluidsoverlast.


Prettig samen leven?  Regel het lokaal!

Leen van prooijen

Burgerlid - woont in Oud-Beijerland

Ik ben Leen van Prooijen en woon sinds 2018, samen met mijn vrouw, in de Hoeksche Waard.

Wandelen en fietsen zijn mijn hobby’s. Ik zit in het bestuur van een Huurdersplatform en ben vrijwilliger bij Welzijn HW.

Net als in de afgelopen jaren wil ik me vooral inzetten voor de ouderen onder ons. Zij hebben te maken met een pensioen dat steeds minder waard wordt en nu wil de overheid ook nog de AOW “bevriezen”, terwijl het minimumloon wel met 7,5% wordt verhoogd. Bovendien zijn ook de energiekosten enorm toegenomen waardoor veel gezinnen en alleenstaanden in de problemen komen. Veel ouderen leven al in armoede en als gevolg daarvan ook in eenzaamheid. Daarom heb ik mij de afgelopen jaren sterk gemaakt voor gratis OV voor ouderen en minima en dat is ook gelukt. Een eerste stap voor deze inwoners om er weer op uit te kunnen. 

Graag wil ik me inzetten voor deze inwoners om hun woon - en leefsituatie verder te verbeteren zodat ook deze inwoners mee kunnen doen met activiteiten in hun woonomgeving en ook mobiel blijven. En om dat te bereiken is de gemeenteraad de beste plek. 

U kunt me helpen deze doelen te bereiken door te stemmen op Lokalen Hoeksche Waard. 

Britt van daalen

Burgerlid - woont in Oud-Beijerland

Ik ben Britt van Daalen, en op basis van voorkeurszetels gekozen als raadslid. 

Kort na de verkiezingen bleek dat ik in verband met mijn nieuwe functie bij de gemeente helaas een keuze moest maken: zitting in de gemeenteraad of voortzetting van mijn nieuwe functie. Ik koos voor de gemeente als 'springplank'.

Nu ik mij heb doorontwikkeld en een vervolgstap in mijn carrière heb gemaakt, vind ik het een enorme eer dat ik nu dan toch deel kan uitmaken van de gemeenteraad. Weliswaar een aantal maanden later dan gepland maar ik ben zeker niet minder enthousiast. 

Dus toen de kans zich voordeed om, na mijn vertrek als ambtenaar bij de gemeente Hoeksche Waard elders te starten als beleidsadviseur, mij dan toch als burgerraadslid in te gaan zetten binnen de gemeenteraad heb ik die kans met beide handen aangepakt!

Ik wil mij de komende tijd dan ook voor 120% gaan inzetten voor alle inwoners en met alle inwoners om gezamenlijk een zo’n inclusief mogelijke samenleving te creëren waarin iedereen mee kan doen. Ik zal me met name bezighouden met een aantal portefeuilles binnen het sociaal domein.